Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Napló

2015.12.19

Október 8

A dátum mindent elmond olyan három hónapja nem írtam. Nincs mentség, csak restség. Itthon voltak a gyerekek a Dávid éppen érzelmi válságban, ami egyáltalán nem biztos ,hogy véget ért,de legalább az egyéb karrier tervei sikerültek. A Sára a szokásos mindennap új tervek kiismerhetetlen lélek. Erre vártunk egy évig és ez is elmúlt. Jön a napok eseménytelen morzsolgatása. Testileg fokozatosan romlok, és ha hagyom szellemileg is. De ez ellen azért küzdök. Sokat olvasok, tájékozódom,bár az utóbbitól elég depressziós leszek. A világ jelenlegi állapotában menthetetlen, azzal áltatjuk magunkat, hogy legalább béke van, de nincs. Csak úgy csinálunk, mint a strucc homokba dugjuk a fejünket és próbáljuk azt hinni, hogy amit nem látunk az nincs is. Amikor a közvetlen szomszédunkban dörögtek a fegyverek és a népek egymást irtották akkor is azt hittük semmi közünk hozzá.

Most az egész közel keleten háború van, új kifejezéseket kell megtanulni olyat például, hogy proxy háború ezt az érintett országok helyett általuk pénzelt csoportok vívják. Erre nem voltunk felkészülve azt hittük messze vannak, kit érdekel, hogy különféle isztánokban háborúznak. Kit érdekel, hogy Afrika kiszárad és éhezik? Kiderült, hogy minket, kell, hogy érdekeljen, mert hozzánk jön több millió ember, aki nem akar éhen halni, vagy meghalni! Csakhogy erre nem voltunk felkészülve, elképzelni sem tudtuk. Lehet kerítést építeni, de ez olyan, mint homokot szórni az árvíz elé, nem érdekli, átmegy rajta. Lehet reménykedni, hogy elfogynak, jön a tél meg ilyenek, de ez sem fog segíteni. Az európai sok éves vakság és önteltség mi vagyunk, a legkulturáltabbak a legjobbak nem segít a megoldásban. Ez nem fog gyorsan elmúlni évtizedek kellenek a száz évek alatt kialakult hibák kijavítására.

Olyan egyszerű azt mondani békét kell teremteni Szíriában! Ott ahol jelenleg több mint 100 különféle csoport harcol egymás ellen? Lehet mondani, hogy az IÁ terrorista mert az is, de a helyi lakosság támogatja, mert még mindig jobb, mint az a rendszer, ami eddig ott volt. Az általuk ellenőrzött terület nagyobb, mint Anglia. Bombákkal le lehet győzni őket? Nem áldozatott meg senki nem akar hozni, mert ugye messze van, legyen az ő gondjuk.

Itt tartunk a nagyhatalmak, akik az egészet okozták egymásra mutogatnak és egymást okolják. Néhány kisebb ország vezetője, mint a miénk például ezen a tűzön akarja a saját pecsenyéjét megsütni, ez olyan mintha felgyújtanám a házam, hogy legyen parazsam a grillsütéshez. 

Közben azért teljes gázzal. megy a kis ország szétrablása hülyítése. Olyan emberek vannak hatalomba, akik szellemi szintjét a sokat szidott szocialista káderek is nagyságrendekkel haladták meg.

Meghalt Göncz Árpád! Eltávozott az az ember, akire még lehetett mondani, hogy államférfi volt.

Itt tartunk! Ennyi nyerni kéne a lottón!!!!!

 

Október 14.

A helyzet mondhatni változatlan. Bár az idő romlik, a menekültek áradata nem csökken. Rossz belegondolni így a fűtött lakásból, hogy milyen lehet a sárban menetelni az ismeretlen felé. Megint felmerül, Európa felelőssége miért kínál csalfa reményt ezeknek a fiatal embereknek. mi vár rájuk sátortábor egy rosszabb időjárású helyen, mint Törökország.

Ez egy vallásháború a siiták és szuniták között ahol a kurdok mint már évszázadok óta egy saját államot akarnak kiharcolni maguknak. Proxy háború, amit mindenki a saját érdekében akar felhasználni. Ez lesz az a háború ahol mindenki vesztes lesz!

Olvasmány a Rózsák háborúja tanulsága, hogy a történelem írása mindig irányított volt VIII Henrik korában már működött a cenzúra, aki nem megfelelően írt az nem jelent meg!

Mi élünk, mint hal a szatyorban tátogunk és reménykedünk, hogy ennél már csak jobb jöhet. De a hal is téved!

Itt tartunk! Ennyi nyerni kéne a lottón!!!!!

 

November 3.

A helyzet még mindig változatlan, de szerintem nem is tud megváltozni. Nem lehet panaszkodni, mert tető van a fejünk felett, és nem kell menekülnünk még sehová. Milyen világban élünk ahol a 105 éves nagymamának világgá kell menni egy jobb „élet „reményében”. Nincsenek szavak erre a helyzetre megoldások még kevésbé.

Nálunk elmúlt egy ünnep úgy, hogy senki nem akart emlékezni rá. 59 év után sincs, még esélye sem a megegyezésnek mindenki úgy látja a történéseket, ahogy éppen a „világnézete” diktálja. A mai fiatalokat meg nem is érdekli, azt sem tudják, miről beszélnek nekik. Mindenki dolgozatokat ír Gyurcsány után a keresztény jobb oldal is „jelet” kapott, hogy meg kell írni véleményüket a világról. Az első tele van közhelyekkel a másikat meg mintha 80 évvel ezelőtt írták volna. OV nak persze tetszik a nosztalgia a „keresztény Magyarország”. Isten segítségével megyünk visszafelé.

Hobót hallgatok egyre gyakrabban, meg Dés slágereket. Írni próbálok, bár olvasni már nem fogja senki.

A gyerekek remélem, jól vannak, ezt heti egy telefonból nem lehet megítélni egyre messzebb, kerülnek tőlünk. Persze ez csak nyafogás, ha a szomszéd utcában laknának, lehet, akkor sem lennének közelebb már egy olyan világban élnek, amiből én már ki vagyok zárva. Segíteni nem tudom őket, tanácsot nem tudok, adni a nosztalgiázásom meg nem érdekli őket.

Szinte már senkivel nem beszélek a feleségemen kívül. Az egészségem szép lassan romlik, de vannak, akik még betegebbek úgy, hogy nincs jogom panaszkodni.

Csak egy megoldás van NYERNI KÉNE A LOTTÓN!

 

 

 

 

 

2015.November 26

 

Van, itt minden kérem, mint a jó bazárban! Terrortámadás Párizsban rettenetes mikor ártatlan emberek fiatalok vagy akár idősek halnak meg. Ennél csak egy rosszabb. hogy addig, amíg nincs a szomszédban, vagy amíg nem érint minket értem ez alatt az európai fehér embereket addig nem sok embert érdekel. Mert azért ne felejtsük el a szíriai háborúban naponta halnak ennyien. Most már persze lehet tovább bombázni business go an usual, vagy valami ilyesmi.

Itthon a Mazsihisz Orbán Viktortól kér védelmet tényleg megőrült a világ. Meg fogja védeni őket minket, mint a nyugdíjpénztári vagyont. Sokat gondolok mostanában erre az őket minket helyzetre csak sajnos már, nincs aki választ adjon a kérdéseimre. Ilyenekre például mit csinált a Goldmann nagypapa a Tanácsköztársaság alatt? Mit gondolhatott Horthyról? Látszik, van időm! Most már úgy néz, ki megélem, a 70 évet ennek ellenére egyre jobban foglalkoztat az identitás kérdése. Mármint a saját identitásom kérdése.

Na mert ugye magyar vagyok saját magam szerint, de nem biztos, hogy ezt összes honfitársam így gondolja. Mert ugye fajilag nézve zsidó is vagyok, ahogy mondani szoktam én nem vagyok zsidó, de az anyukám az az volt. De igazság szerint anyám ugyanezt mondhatta volna amennyire ő zsidó volt. Úgyhogy nem könnyű ez kérem!

Időm rengeteg lévén sokat olvasok, és egyre inkább rájövök, hogy az országot, sőt a többi országot sem a legokosabb legrátermettebb emberek vezetik, vagy vezették. A szerencséden múlik, hová és mikor születsz! Persze van más lehetőség is például a Dávid Angliában épít magának új életet, talán ott a már kétszáz éves a demokrácia jobb!

Új jelszó van : NYERNI KELL A LOTTÓN !!!!

 

December 19.

Igen elmúlt hetedike és én elmúltam hetven. Nem történt semmi különös még világvége sem. Azaz mégis történt jó is itthon volt a Sára és végre az Emeka is. Volt alkalmunk személyesen is találkozni vele. A kommunikáció nem egyszerű vele, de egy tiszta szívű aranyos ember, aki még nagyon keveset látott a világ jobbik részéből. Láthatóan szeretik egymást és ez nekem elég. Dávid a munka miatt nem tudott jönni, de telefonált. Hogy a világ ne legyen olyan kerek éppen aznap délutánra kapott el egy gyomorfertőzés sem enni sem inni nem tudtam és legszívesebben aludtam volna. Sajnos csak három napot voltak itthon.

Dávid úgy néz, ki költözik, nem tudom, messze van és végül is az ő élete, már felnőtt.  Előttünk a Karácsony, ami szokásosan csendes és unalmas lesz, nekünk nincs kihez menni, és hozzánk se jön senki.

Emberi kapcsolataimra jellemző hogy a telefonom, hetente ha egyszer szólal meg.

 

A magyar valóság nem változik csak egyre belterjesebb szürkébb és alacsonyabb színvonalú. Nincs ezen mit csodálkozni ennek a népnek soha nem volt  nyugodt száz éve .hogy jó irányba fejlődjön. Most alakul ki az új rend, ami bár gazdag lesz, de műveletlen és ostoba. Én már nem valószínű, hogy megélek kedvező változást.

Olvasok, főleg sok történelmet ettől jobban látom a mai rendszer okait, de segíteni én már nem tudok. Mint tudjuk, mindenkinek van, véleménye csak senkit nem érdekel a másé.

Minden valószínűség szerint ez lesz, az év utolsó bejegyzése nem vagyok optimista a jövőt illetően. Talán még sok pénz segítene tehát:

: NYERNI KELL A LOTTÓN !!!!